Wednesday, June 13, 2007

ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2007

Φίλη / φίλε χαίρε,

Είναι αυτονόητη η ηθική υποχρέωση κάθε λαού να τιμά κάθε τι θετικό των προγόνων του μαζί βέβαια με κριτική για οτιδήποτε αρνητικό. Αυτή αποτελεί μονόδρομο της προόδου, ιδίως όταν τα επιτεύγματα των προγόνων του έχουν παγκόσμια σημασία.

Είναι η ελληνική πολιτεία και η πλειονότητα των Ελλήνων συνεπής στη τιμή όλων των πραγματικά Ελληνικών επιτευγμάτων; Η απάντηση μπορεί να δοθεί αν κυρίως αναλογιστεί κανείς την στάση των ανωτέρω απέναντι στο Ορθολογισμό σε κάθε ατομική ή κοινωνική εκδήλωση.

Ο Ελληνοκλασσικός πολιτισμός αποτελεί την απαρχή του ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ στον πλανήτη Γη και είναι αυτός που διαμόρφωσε τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό μαζί φυσικά με όλα τα Ορθολογικά επιτεύγματα των τελευταίων αιώνων. Πάντα ο ορθολογισμός αποτελεί αντίπαλο των εχθρών των λαών και των θρησκειών. Αυτός είναι και ο λόγος για την πολεμική που δέχτηκε ο Ελληνισμός εδώ και 1700 χρόνια. Ο χριστιανισμός ΔΕΝ μπορούσε να διαδοθεί μέσα σε Ορθολογικό περιβάλλον , γιαυτό και πολέμησε τον Ελληνισμό. Ο Παύλος το διαπιστώνει λέγοντας ότι οι Έλληνες θέλουν τον λόγο, δηλαδή το λογικό επιχείρημα, ενώ οι εβραίοι και οι άλλοι λαοί το θαύμα, δηλαδή την απάτη του ιερατείου, όπως την αποκαλύπτει ο Μιχ. Καλόπουλος στα βιβλία του. Αλλά και ο Ιωάννης Χρυσόστομος συμφωνεί με τον Παύλο διαπιστώνοντας ότι «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα» Ι. ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟΣ,ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33. Έτσι ο Ελληνισμός για 1700 χρόνια έχει αποκοπεί από τις ρίζες του, δηλ. τον φιλοσοφικό και επιστημονικό Ορθολογισμό (δεν είναι τυχαίο ότι η Ακαδημία Αθηνών έχει πρόεδρο μητροπολίτη !!!).

Τα τελευταία όμως χρόνια αυξάνει ραγδαία ο αριθμός των Ελλήνων που είτε ατομικά ή συλλογικά επανασυνδέονται με τον Ελληνικοκλασσικό Ορθολογισμό, είτε υποστηρίζοντας απόψεις είτε οργανώνοντας κατάλληλες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Ελληνοκλασσικό Πολιτισμό, δηλαδή τον Ορθολογισμό καλύπτοντας έτσι το κενό της Πολιτείας.

Μια τέτοια εκδήλωση είναι και τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ που κάθε χρόνο τελούνται στον Όλυμπο εδώ και 12 χρόνια, στο άλσος του Προμηθέα στον Όλυμπο(Λιτόχωρο), κατά το θερινό ηλιοστάσιο, περί τις 20 Ιουνίου, φέτος από Παρασκευή 22 έως και Κυριακή 24. Και φέτος με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Τρύφωνα Ολύμπιο και με την οργανωτική φροντίδα των συλλόγων ΑΠΟΛΛΩΝ και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ θα πραγματοποιηθούν τα προμήθεια. Στο προσαρτημένο υπάρχει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μαζί με κάθε αναγκαία πληροφορία.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι απολύτως ελεύθερη. Δεν υπάρχει εισιτήριο. Γιαυτό, επειδή δεν θα υπάρχει καμιά προαγγελία από τα ΜΜΕ, παρακαλώ να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου.

Το ιερατείο, επειδή η επανασύνδεση με τον Ορθολογισμό των Ελλήνων, του αφαιρεί πιστούς, κατασυκοφαντεί τις εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τες παγανιστικές, δηλαδή θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή ειδώλων του 12θεου. Δεν έχουν τέτοιο χαρακτήρα, γιατί όλοι ανεξαίρετα οι θεοί, ανεξαρτήτως θετικού ή αρνητικού δογματικού περιεχομένου τους είναι ανύπαρκτοι και με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς πεθαίνουν και στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Κανένας από τους διοργανωτές των Προμήθειων δεν πιστεύει στην ύπαρξη θεών Ολύμπου. Το ότι δεν είναι θρησκευτική εκδήλωση το υποδηλώνει και η ονομασία τους προς τιμή του Προμηθέα που κατά την μυθολογία αποκαλύπτει στους ανθρώπους την κρυμμένη από τους ανθρώπους γνώση, ενώ αν ήταν θρησκευτική εκδήλωση ποιο πολύ θα της ταίριαζε όνομα προς τιμή του Δία. Τα όποια καλλιτεχνικά δρώμενα δεν αποτελούν θρησκευτικού χαρακτήρα τελετές, όπως και στην αφή του Ολυμπιακού φωτός η τελετή δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα την σύγχρονη εποχή, αλλά επίσης και κάθε επίκληση θεών στις παραστάσεις αρχαίου θεάτρου δεν έχει σήμερα θρησκευτικό χαρακτήρα.

Στα Προμήθεια φέτος θα τιμηθεί και ο Μιχάλης Καλόπουλος του οποίου το συγγραφικό έργο αλλά και οι διαφωτιστικές ομιλίες του στα ΜΜΕ για τα τεχνάσματα του εβραιοχριστιανικού ιερατείου, αποτελούν μεγάλη συμβολή στην Ορθολογική κριτική παλιάς και κενής διαθήκης, για τα οποία τον ευγνωμονούμε.

Η ραγδαία στροφή προς ορθολογικό, αντι-θρησκευτικό δογματισμό, λόγω στην διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών, φτάνει και σε τομείς αδιανόητους πριν ακόμη και λίγα χρόνια. Όλο και περισσότεροι ασκούν δημόσια την κριτική τους προς τα θρησκευτικά δόγματα.

Η αποδοχή από πολλούς Έλληνες της ομιλίας της 15χρονης Μαθηματικού Προμηθέας για τις διώξεις του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε προς αυτή αποτελούν ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σημάδι.

Οι δημοσιευμένες στο Ιντερνετ εργασίες κριτικής του Εβραιοχριστιανικού δόγματος και ο σχετικός διάλογος αυξάνει ραγδαία.

Μια τέτοια πολύ αξιόλογη δουλειά είναι και του Καθηγητή Μαθηματικών σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Νεοκλή Ιωάννη Φιλάδελφου Ρούσσου, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του www.geocities.com/infroussos/ . Τον ευχαριστώ και γιατί μου κάνει την τιμή να αναρτά στην ιστοσελίδα του και δικά μου κείμενα.

Έκανε όμως την εμφάνιση της η στροφή προς τον ορθολογισμό και στην ενδυμασία, Ένα πολύ ενδιαφέρον μπλουζάκι, μάρκας"kukuxumusu",( δες το στην http://www.eurosale.gr/itm_cat.php?catkey=1169&itm_id=41307. Με κλικ πάνω στο μπλουζάκι μεγαλώνει, και μπορεί να παραγγελθεί και μέσω ίντερνετ, αλλά βρίσκεται και σε μαγαζιά(25 ευρά) δείχνει ένα λύκο ντυμένο στα ράσα έτοιμο να κατασπαράξει προβατάκια-πιστούς γονατισμένα μπροστά του. Καλό θα ήταν να προσέλθουμε στα Προμήθεια όσο το δυνατό περισσότεροι με ένα τέτοιο μπλουζάκι, όπως αυτό της φωτογραφίας, στην ιστοσελίδα.

Το να λαμβάνει μηνύματα κάποιος σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με τις δικές του απόψεις, μόνο καλό κάνει, γιατί αν η επιχειρηματολογία των μηνυμάτων είναι κακή ενισχύει την δική του άποψη, αν όμως ή επιχειρηματολογία είναι ισχυρή μόνο όφελος θα έχει, αφού η συνέχιση υπεράσπισης απόψεων λαθεμένων είναι πάντα αρνητικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων.

Θα είμαι ευγνώμων, όπως πάντα, σε όποιον μου διαψεύδει τις απόψεις μου ή αυτές που προωθώ και τις οποίες αλλάζω ακαριαία όταν με οποιονδήποτε τρόπο πειστώ για το λάθος των απόψεών μου.

Είναι ευπρόσδεκτη κάθε σύντομη άποψη για το παραπάνω μήνυμα, που μπορεί να καταχωρηθεί και στο Blog: http://epikouros2007.blogspot.com ώστε να διαβαστεί από όποιον ενδιαφέρεται και τις απόψεις άλλων για το θέμα.

Αν παρ' ελπίδα ενοχλώ με τα μηνύματα που σου στέλνω, με ένα μήνυμα με ένδειξη
τουλάχιστον στον θέμα "DIAGRAFH APO LISTA" θα πάψει η αποστολή μηνυμάτων με ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα περί της διαγραφής. (Αν σε λίγες μέρες δεν υπάρξει απάντηση θα οφείλεται σε μη λήψη του μηνύματος για τεχνικούς λόγους).

Οδυσσέας Επικουρίδης
Μαθηματικός

2 comments:

Πρωτεύς said...

Φίλε Οδυσσέα Χαίρε,Ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσο ανύπαρκτοι ήσαν οι θεοί στους οποίους πίστευαν ο Ορφέας, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Πλούταρχος,…

Αναρωτιέμαι από ποιον εκπορεύεται η «εμπεριστατωμένη» άποψη την οποία αναφέρεις περί «ανυπαρξίας» των θεών…Προφανώς οι προγονοί μας δεν πίστευαν σε θεούς που «κρατούσαν» τον κεραυνό ή «έριχναν» την βροχή.Προφανώς δεν γίνεται να δημιουργείς τέτοια διανοήματα και ταυτόχρονα να είσαι «πιστός» (με την εβραιοχριστιανική έννοια).Παρ΄όλα αυτά υπήρχαν μυστήρια και λατρείες κοινές σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Προφανώς συνεπώς οι προγονοί ΟΛΩΝ ΜΑΣ αναγνώριζαν το ΥΠΑΡΚΤΟ θεϊκό επίπεδο, το οποίο κάλυψαν με τον μανδύα της μυθολογίας για να μην μπορεί κανείς να τον σπιλώσει… Παρά μόνο οι αδαείς = αυτοί που ενώ δεν καταλαβαίνουν εξηγούν και συμπεραίνουν.Φίλε Οδυσσέα, οι απόψεις σου σεβαστές μέχρι του ορίου να μην εκπροσωπείς αυτόβουλα ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΣΕ ΕΜΑΣ να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε μαζί σου. Έτσι θα έχει και η άποψη σου μεγαλύτερη σημασία.

xadoulis said...

Κύριε Οδυσσέα
Νομίζω ότι προσπαθείς να φτιάξεις "κοπάδι με λαγούς".
Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα το ανθρώπινο είδος "απαιτεί" την ύπαρξη θεού-ών.
Και φυσικά όταν αυτή η "απαίτηση" έχει "καλή κονόμα" θα καλλιεργείται πάντα από τους συνήθεις εκμεταλλευτές του ανθρώπινου είδους.
Μπορεί να μην συμφωνώ με όλες τις απόψεις σου αλλά τό γεγονός ότι ανακατεύεις τα σκατά, είναι θετικό.
Κι ας βρωμάνε.